Boekhouding

Wij bieden ondernemers een oplossing voor hun financiële administratie. Onze dienstverlening wordt voornamelijk uitgevoerd onder de noemers: ‘de boekhouding’ of ‘de financiële administratie’. Ons doel is het ontzorgen van ondernemers in Alkmaar en omgeving.

Veel zzp’ers twijfelen over het uitbesteden van hun boekhouding. Onze ervaring leert dat het uitbesteden van je administratie gunstiger is voor jou. De kosten van de boekhouder zijn aftrekbaar, het bespaart tijd en wij kennen alle belastingwetten en voordelen. Wij zijn er om daarmee te helpen.

Complete boekhouding uitbesteden

Als zelfstandig ondernemer (zzp’er) heb je te maken met de financiële administratie van je onderneming. De boekhouding is voor de meeste (startende) ondernemers een struikelpunt en veel financiële rompslomp. Wij vinden jouw administratieve rompslomp leuk en kunnen dit volledig uit handen nemen. Dit doen wij volledig digitaal, hierdoor voldoe jij ook direct aan de zevenjarige bewaarplicht van je administratie. 

Wat kunnen wij voor jou betekenen:

  • Het voeren van je volledige administratie
  • Verwerken van inkomende en uitgaande facturen / bonnen
  • Bank – en kasmutaties verwerken
  • Aangifte omzetbelasting (btw aangifte)
  • Aangifte inkomstenbelasting

Wij maken je administratie overzichtelijk en helder, waardoor jij je bedrijf kunt laten schitteren (lees: meer omzet). Als boekhouder zorgen we ervoor dat je boekhouding op orde is, je btw aangiftes op tijd worden ingediend en je niet voor verrassingen komt te staan. Dus wil jij je bezig houden met je core business en je niet meer druk maken of je boekhouding wel voldoet aan alle wet- en regelgeving neem dan snel vrijblijvend contact op via het contactformulier onder aan deze pagina.

wijker-finance-boekhouding-uitbesteden-001

Jaarrekening en tussentijdse rapportages

Het opstellen van een een balans en winst- en winst en verliesrekening, of wel de jaarrekening, is voor elke ondernemer nodig. Dit kan zijn voor het invullen van je inkomstenbelasting aangifte (eenmanszaken) of voor het deponeren bij de Kamer van Koophandel (bv’s). Wij stellen de jaarrekening op in heldere en begrijpelijke taal. Deze jaarrekening wordt persoonlijk met je besproken, zodat jij weet hoe jouw onderneming er financieel voorstaat. 

Daarnaast versturen wij elk kwartaal een financieel overzicht, zodat jij inzicht hebt in jouw cijfers. Doordat wij zorgen dat jouw administratie op orde is kun jij direct zien hoeveel je hebt verdient, welke facturen nog moeten worden betaald en of er nog debiteuren zijn die hun facturen niet hebben voldaan.

tussentijdse-rapportage-boekhouding
rapportage-bedrijfscijfers

Salarisadministratie

Wijker Finance kan ondersteuning bieden bij het voeren van salarisadministratie, dit wordt uitbesteed aan Zentveld Administraties (partner).

Wij zijn er voor zzp'ers in Alkmaar

Wijker Finance is een laagdrempelig administratiekantoor gevestigd in Alkmaar. Wij hebben een divers klantenbestand met ondernemers die in diverse branches actief zijn. We zijn er voor elke ondernemer die opzoek is naar een boekhouder die zijn of haar boekhouding wilt uitbesteden. Door de diversiteit aan klanten kunnen wij branches onderling vergelijken en praktijkvoorbeelden van regelingen en adviezen met jou delen.

Voor de ene ondernemer is het bijvoorbeeld verstandig om in het huidige boekjaar zo min mogelijk te investeren en voor een andere ondernemer kan het juist verstandig zijn om nog die ene investering dit boekjaar te doen, zodat hij of zij in aanmerking komt voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Wellicht is het tijd voor een nieuw vervoersmiddel. Dan is de vraag of het verstandig is om een nieuwe auto te kopen, een auto te leasen of een tweedehands aankoop te doen. Dat verschilt per ondernemer. Het kan zelfs voordeliger zijn om een Youngtimer te kopen (een auto ouder dan 15 jaar), dit kan fiscaal veel voordelen bieden waardoor jij minder belasting betaalt. Dit is een voorbeeld waarbij we jou de beste optie kunnen adviseren.

wijker-finance-boekhouder-alkmaar-voor-zzp'er

Een voordelig en vast tarief per jaar

We kunnen je boekhouding voor jou als zzp’er al regelen vanaf €50,- per maand. Wij maken gebruik van het online boekhoudpakket ‘Exact Online’ waarmee we jouw boekhouding efficiënt kunnen beheren. Door het volledig digitaal voeren van de administratie, besparen we onze eigen tijd en jou als klant overbodige kosten. Uiteraard kan het zo zijn dat jij niet al je facturen en/of bonnen digitaal ontvangt, maar gelukkig zijn er ook hiervoor digitale oplossingen, zoals de app Office Lens. Hiermee kan jij goed leesbare foto’s maken van jouw papieren bonnen en deze met ons delen. Als je toch liever je administratie op papier aanlevert, bijvoorbeeld omdat je dit al jaren doet, kan dat natuurlijk ook.

Wil je meer informatie over onze diensten? Neem dan snel (vrijblijvend) contact op via het contactformulier of bel naar het nummer onderaan deze pagina.