Financiële administratie

Geen tijd of zin om de financiële administratie bij te houden? Daarvoor zijn wij er. Wij zorgen voor een accurate, betrouwbare en juiste administratie. 

Boekhouding

Als ondernemer of eigenaar van een bedrijf heb je te maken met de financiële administratie. Dit kunnen zijn inkomende en uitgaande facturen, bonnen, declaraties, bank- en eventuele kasmutaties en dergelijke. Wil jij je bezig houden met jouw business, en niet met al die facturen, bonnetjes en het verwerken hiervan? Wij vinden jouw administratieve rompslomp leuk. Je kunt je gehele administratie door ons laten opzetten of ons je bestaande boekhouding laat bijhouden. We maken je situatie helder, zodat jij kunt plannen en je bedrijf kunt laten schitteren.

Je kan de volledige administratie door ons laten verzorgen, dit doen wij volledig digitaal in Exact Online. Een onderdeel hiervan is het doen van de aangifte omzetbelasting (BTW-aangifte). Afhankelijk van uw werkzaamheden bent u verplicht deze per maand, per kwartaal of per jaar te voldoen.

Jaarrekening en rapportages

Het opstellen van een jaarrekening is voor elke ondernemer nodig. Dit kan zijn voor het invullen van je inkomstenbelasting aangifte (eenmanszaken) of voor het deponeren bij de Kamer van Koophandel (bv’s). De jaarrekening wordt op een heldere en begrijpelijke taal opgesteld. Deze jaarrekening wordt elk jaar persoonlijk met u besproken, zodat u inzicht heeft over hoe uw onderneming er financieel voor staat.

Daarnaast is het mogelijk, vanuit de boekhoudsoftware, om u te voorzien van rapportages. Dit kan handig zijn voor het maken van prognoses of om te kijken hoe de onderneming presteert ten opzichte van voorgaande periode (maand, kwartaal of jaar). Deze rapportages kunnen aangepast worden aan u behoefte.

Salarisadministratie

Wijker Finance kan ondersteuning bieden bij het voeren van salarisadministratie. Dit bestaat uit het versturen van de maandelijkse salarisspecificaties en de jaaropgave voor de werknemers en kunnen we voor u als werkgever periodieke en cumulatieve overzichten aanbieden. Hierbij wordt ook elke maand de Loonheffingsaangifte gedaan bij de Belastingdienst. Daarnaast kunnen we ondersteuning bieden bij het opstellen van de arbeidscontracten en het toepassen van CAO’s.